Το Όνειρο του Νικόλα: Γιε μου


Το πρώτο σου κλάμα όταν ξεπρόβαλες από το Δυνάμει στο Ενεργεία…
Δυνάμει άνθρωπος … Ενεργεία Πολεμιστής…
Τι υπέροχο συναίσθημα να σε βλέπω να ανοίγεις τα μάτια και να αντικρίζεις τον θλιβερό κόσμο γύρω σου, κόσμο που με λαχτάρα σε πρόσμενε να τον Φωτίσεις με την ανάσα σου…

Η ανάσα του θεού … Μέσα από ένα τόσο δα μικρό στοματάκι, ο αγέρας τριγύρω μυρίζει σαν Άγιο Μύρο.
Η πρώτη σου μέρα σε αυτό τον κόσμο και ένας Ήλιος λαμπρός ξεσκίζει τη μαύρη καταχνιά της ψυχής, με παίρνει από το χέρι και με οδηγεί σε Άλλους Κόσμους, Κόσμους Ελπίδας και Ευδαιμονίας.
Το πρώτο σου κλάμα… Το κλάμα του θεού που αδυνατεί να συλλάβει την ασχήμια του κόσμου της Ύλης που ήλθε.
Κλάμα χαράς … Για τη δύσκολη αποστολή που του ανατέθηκε, να φέρει το χαμόγελο στους παγωμένους κόσμους της ψυχής των ανθρώπων.

Σε βλέπω να κουνάς τα χεράκια σου περιμένοντας…
Προσμένοντας τη στιγμή που θα κρατήσεις για πρώτη φορά το Ξίφος, το σπαθί που θα ανοίξει το δρόμο για το Δίκαιο και το Σωστό.
Το σπαθί που θα ορκιστείς εσύ και τ’ αδέλφια σου, όχι εξ αίματος μα στην Ιδέα, ότι όσο αναπνέεις, θα πολεμάς την ασχήμια του κόσμου για να φέρεις τη Χαρά και την Ειρήνη.
Προσμένοντας τη στιγμή που θα κρατήσεις για πρώτη φορά τη Λύρα, την κιθάρα για να τραγουδήσεις αντρίκιους στίχους για Έρωτα και Μάχες, όχι για τη φιλονεικία, μα για να ισιώσεις τα στραβά του κόσμου τούτου.
Προσμένοντας τη στιγμή που θα κρατήσεις για πρώτη φορά τη Γνώση, βιβλία που γράφονται αιώνες τώρα για κατορθώματα ομοίων σου, που τραγουδούν ακόμα Τροβαδούροι με δάκρυα δέους στα μάτια.
Την Ιερή Στιγμή που θα κρατήσεις για πρώτη φορά τον Όμηρο, τους στίχους που θα σε νανουρίζω το βράδυ στο κρεβατάκι σου, για τα κατορθώματα του τραγικού Έκτορα που δε χάρηκε τον μικρό Αστυάνακτα και της θείας Ανδρομάχης, που λάτρευε σα θεό τον πατέρα του γιου της, γιατί ήταν ο πιο ανδρείος Φύλακας – Πολεμιστής του λαού τους…

Σε βλέπω να κουνάς τα ποδαράκια σου…
Προσμένοντας τη στιγμή που θα πατήσεις σε παρθένο χώμα, ανεξερεύνητες ιδέες που περίμεναν τους Πρωτοπόρους για να τους αποκαλυφθούν.
Προσμένοντας τη στιγμή που με το σπαθί στο χέρι και τη φλόγα στην καρδιά, θα χορέψεις πολεμικούς χορούς του Γένους σου, γένους ηρώων και τροβαδούρων, που αιώνες τώρα πασχίζουν για τη δόξα του Δίκιου.

Σε βλέπω να χαμογελάς γιατί με αναγνωρίζεις…
Εσύ άλλωστε μας διάλεξες να σε σαρκώσουμε, τιμή μεγάλη για ένα ζευγάρι πολεμιστών, και να σε αναθρέψουμε σύμφωνα με τον Κώδικα.
Κώδικα Τιμής που γενιές τώρα αναθρέφει Ιππότες, Ήρωες που έκαναν υπερήφανους τους θείους γονείς, τον Λυκάονα και την Καλλίστη, γήινες μορφές που σαρκώνουν την Ιδέα αιώνες τώρα.
Και στα βαθιά γεράματα, πιασμένοι χέρι χέρι μπροστά στο τζάκι να αναπολούν την κάθε στιγμή της κοινής τους ζωής που καμάρωναν τον μικρό υπερασπιστή των ανθρώπων … Αλέξανδρος λεγόταν κάποτε…

Ανοίγω τα μάτια και κοιτάζω γύρω μου…
Πόσο δυνατό το όνειρο, βίωσα τη θεία Γέννηση και ας μην ήμουν εκεί.
Μα Εκείνος με έβλεπε, για αυτό και μου χαμογελούσε…
Για αυτό και σταμάτησε το κλάμα…
Και περιμένω.
Την Καλλίστη να με καλέσει να τραγουδήσω στον καινούριο Λυκάονα τραγούδια ηρωικά για τα κατορθώματα της γενιάς του.
Γενιά Πολεμιστών … και όχι λογιστών.
Οι λογιστές έφεραν την Ανθρωπότητα στα χείλη της Αβύσσου.
Οι Πολεμιστές θα την περάσουν απέναντι, σε Νέους Τόπους, Νέες Ιδέες, με το Ξίφος γυμνό στο χέρι να φυλάνε και να προστατεύουν τους αμάχους.

Και εκεί … στην πρώτη γραμμή σε βλέπω γιε μου να λάμπεις αλλόκοσμα.

Λυκάονα

© 2011 Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος

About Nick

Official Website www.arkadian.gr
Gallery | This entry was posted in Η Τριλογία της Δύναμης … Το Δάκρυ του Απόλλωνα, Ποίηση (αγαπημένες επιλογές). Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s