Σκέψεις … 21 Μαΐου 2012


Ο «κατήφορος» για την προσωπικότητα ενός ανθρώπου έρχεται από την εξάλειψη του αγαθού «Εγώ»… όταν σε πείσουν πώς δεν είσαι τίποτα διαφορετικό από τον διπλανό σου. Ακόμη και αν εσύ δίνεις μάχες στον Πόλεμο της «Πραγματικότητας», όταν αυτός είναι ένας απλός … τηλεθεατής.

Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι «γκουρού» της Παγκοσμιοποίησης και της «Νέας Τάξης Πραγμάτων» που μιλούν για την αναγκαιότητα εξάλειψης του «Εγώ», συγχέουν σκόπιμα την έννοια του Εγωισμού, με την έννοια της Ατομικότητας. Άλλωστε το Σύστημα για να χειραγωγήσει τις μάζες, χρησιμοποιεί από αρχαιοτάτων χρόνων τις θρησκείες, τα «New Age» κινήματα και ό,τι ενέχει τη χρήση, με αλαζονικό ή προσποιητά «ταπεινό» τρόπο, του όρου «Διδασκαλία«.

Εγωισμός σημαίνει, ανάμεσα στα άλλα, να πιστεύεις πως όλος ο κόσμος γύρω σου κινείται γύρω από εσένα… ότι ο Κόσμος υπάρχει απλά και μόνο για να αποτελεί το φόντο όπου εσύ «λάμπεις». Το βλέπουμε κάθε μέρα στα δελτία ειδήσεων, στους γύρω μας, και, αν έχουμε κατακτήσει την τεχνική του Καθρέφτη, και στον εαυτό μας. Αυτός ναι, πρέπει να εξαλειφθεί… ο Κόσμος δεν υπάρχει για να κινούμαστε εμείς. Εμείς είμαστε κομμάτι Του…

Η Ατομικότητα όμως είναι κάτι άλλο… Είναι αυτό που δίνει νόημα στην Ύπαρξη της Ταυτότητας και που ωθεί τον άνθρωπο μέσα από την κατάκτηση της Αρετής, να αφήσει το στίγμα του στην Ιστορία. Να τιμήσει το όνομα που του χαρίστηκε από τους προγόνους του και δανείστηκε από τους απογόνους του, κάνοντάς το Φάρο αναφοράς.

Όχι σαν Ηρόστρατος…
… μα σαν Αλέξανδρος…

© 2012 Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος

About Nick

Official Website www.arkadian.gr
Gallery | This entry was posted in Μεγαλόφωνες σκέψεις .... Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s