Το Όνειρο του Νικόλα: Αόρατος Πόλεμος … Ορατή Αντίσταση 01


Γράφει ο Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος

Ο Ελληνικός λαός στο βάθος τόσο της Ιστορίας, όσο και της «Μυθολογίας», είχε ένα πανίσχυρο όπλο. Αυτό κατάφεραν και του στέρησαν με δόλιο τρόπο, για αυτό και σήμερα, στο μεταίχμιο της Ιστορίας που διανύουμε, όπου ο Αόρατος Πόλεμος γίνεται σιγά σιγά ορατός, βλέπουμε το τι συμβαίνει στην Ελλάδα.

Από τις απαρχές του Χρόνου, από τη στιγμή ακόμη της Δημιουργίας της, η Ανθρωπότητα γέννησε και τις δικλείδες ασφαλείας που θα Της επέτρεπαν να συνεχίσει να Υπάρχει, τόσο στον Χρόνο, όσο, κυρίως, στον Χώρο. Και μιας και η Ανθρωπότητα γεννήθηκε στη μικρή χθονοφυσική περιοχή που γνωρίζουμε σαν «Ελλάδα», είναι λογικό ότι και αυτές οι δικλείδες ασφαλείας, χμμμ… κάτι σαν Αόρατοι Φύλακες σαν να λέμε, γεννήθηκαν και αυτές στην Ελλάδα.

Ο Αέναος Κύκλος… το Φίδι που τρώει την ουρά του… ο Ουροβόρος Όφις… Το οικειοποιημένο από τις «Μαύρες» οργανώσεις Ελληνικό, άρα Πανανθρώπινο σύμβολο, έχει πάρα πολλούς αποσυμβολισμούς, όπως άλλωστε κάθε Σύμβολο Δύναμης. Εξαρτάται πάντα από την υποκειμενική ματιά του κάθε ερευνητή να δώσει την ερμηνεία που ταιριάζει στις ήδη πεποιθήσεις του. Άρα μπορούμε να μιλούμε για Απόλυτη Αλήθεια; Σαφώς και όχι, άλλωστε και εγώ μέσα από το παρόν κείμενο μιλώ από την δική μου, καθαρά υποκειμενική θέση, προσπαθώντας να μιλήσω σε κάθε έναν σας καθαρά υποκειμενικά.

Αλλά… μην ξεχνάμε πώς και ο Λύκος, σαν τοτεμικό ζώο του Απόλλωνα, θεού του Φωτός, άρα και της Γνώσης, κινείται ύπουλα … πονηρά … λυκίσια όπως θα έλεγαν κάποιοι…
Όσο εμείς μιλάμε με ακατάπαυστα λόγια σε συνειδητό επίπεδο… ίσως να επικοινωνούμε και με άλλους τρόπους. Και πίσω από τα ανθρώπινα κατασκευάσματα όπως μια οθόνη υπολογιστή, ένα πληκτρολόγιο και μια γλώσσα επικοινωνίας, υπάρχουν ακόμη κάποια Αρχέγονα Όπλα.

Όπως κάθε όπλο που σέβεται τον εαυτό του, είναι σε κοινή θέα… αλλά όχι χρήση. Κάτι σαν το τόξο του Οδυσσέα… πάρα πολλοί οι μνηστήρες που δοκίμασαν να το τεντώσουν, αλλά μόνο ο Αληθινός βασιλιάς της Ιθάκης, μπόρεσε να το κάνει. Και όταν το έκανε… οι πρώτοι που έπεσαν από τη χρήση του Όπλου ήταν οι επίδοξοι μνηστήρες που ήθελαν να το ιδιοποιηθούν για δική τους, καθαρά προσωπική χρήση, ξεχνώντας πώς το Όπλο του Βασιλιά υπάρχει για να προστατεύει τον Λαό του.

Τέλος πάντως… το άρθρο αυτής της εβδομάδος μιλάει για ένα Πανίσχυρο Όπλο που στέρησαν οι επίδοξοι κατακτητές από τον Ελληνικό Λαό στερώντας του, προσωρινά, τη Δύναμη για Αντίσταση.
Μα… ακόμη δεν καταλάβατε ποιο είναι αυτό;
Για ρίξτε μια ματιά πιο πάνω… ελπίζω να είναι κατανοητή τόσο η γραφή όσο και η ορθογραφία μου και, κυρίως, τα σημεία στίξης και η έμμεση υπογράμμιση κάποιων λέξεων.

Ω ναι λοιπόν… η Ελληνική Γλώσσα…
Όχι τόσο το συνειδητό κομμάτι της, όσο, κυρίως, το υποσυνείδητο μήνυμα που περνάει στη συνείδηση του αναγνώστη της.
Και είπαμε… όλοι οι αναγνώστες μπορεί να διαβάζουν, αλλά μόνον αυτοί που πρέπει, λαμβάνουν το Μήνυμα.

Όπως άλλωστε και κάθε αντιγραφέας μπορεί να μιμηθεί τον τρόπο γραφής ενός συγγραφέα, αλλά μόνον αυτός που πρέπει μπορεί να περάσει το Μήνυμα.
Κάτι σαν το Τόξο του Οδυσσέα ένα πράγμα…

© 2012 Νικόλαος Σ. Παναγοδημητρόπουλος

About Nick

Official Website www.arkadian.gr
Gallery | This entry was posted in Αόρατος Πόλεμος... Ορατή Αντίσταση. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s